Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: no pg_hba.conf entry for host "46.229.230.189", user "ij015000", database "ij015000db", SSL off in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 79

Warning: pg_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 80
Nyitra címere
Magyar verzió
Slovanská verzia
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 6.0 ajánlott


Warning: chdir(): No such file or directory (errno 2) in /home/nm017300/_sub/zoboralja/index.php on line 79

ZOBORALJA
(Nyitra vidéke)

Zoboralja / ESEMÉNYEK / ISTEN MAGYARNAK TEREMTETT - 2009. febr. 15. - Nagycétény, Kolon / 
 

ISTEN MAGYARNAK TEREMTETT
zenés irodalmi műsor

Február 15-én két helyszínen mutatták be műsorukat magyarországi barátaink. Nagycétényben első ízben volt a páros, Soós Miklós Sík Sándortól választott verssel adta meg a hangot, átérzéssel, többször elcsukló hangon, Kelemen Csaba pedig időutazást tett Petőfi, Ady, Reményik, Wass Albert, és a történelmi Rákóczi szabadságharc korába zenében és prózában, néhány vidámabb művel tette változatosabbá az előadását, a végén pedig elszavalta Zoboralja Himnuszát.
Soós Miklós már többször megfordult Zoboralján, először a Gímesi Alapiskolában, Zsérén és Kolonban tartott előadást Ausztráliáról és az ott élő magyarokról, majd Sebestyén András színművész barátjával a mostanihoz hasonló előadásuk volt Kolonban, majd mint 56-os az egyik előadója volt a koloni 50 éves megemlékezésnek.
Kolonban Miklós barátunk Sík Sándor helyett egy érdekes előadást tartott a magyarságról, Kelemen Csaba színművész pedig zenében és prózában tette ugyanezt. Csaba a Honfoglalásból a Kell még egy szó dallal búcsúzott a koloniaktól. Befejezésül közösen elénekeltük Zoboralja Himnuszát.
Úgy Nagycétényben mint Kolonban a községi hivatalok frissítővel kedveskedtek a vendégeknek - ezúttal megköszönöm mindkét községi hivatalnak, Motesíky Idának ill. Mészáros Ferenc és Balkó Róbert polgármestereknek és köszönöm a koloni Erdélyi Lászlónak a hangosítást ill. a hangfelvételt, remélem hamarosan élvezhető lesz ITT.
És természetesen nagy köszönet magyarországi barátainknak, kiknek őszinte önzetlenségük nélkül nehezen valósultak volna meg ezek az előadások.

Balkó Gábor

 
SOÓS MIKLÓS


A nagycétényi közönség


A nagycétényi közönség


KELEMEN CSABA


SOÓS MIKLÓS


A koloni közönség


KELEMEN CSABA


A koloni közönség
Zoboralja címere
 

Warning: pg_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/footer.php on line 6