Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: no pg_hba.conf entry for host "46.229.230.189", user "ij015000", database "ij015000db", SSL off in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 79

Warning: pg_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 80
Nyitra címere
Magyar verzió
Slovanská verzia
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 6.0 ajánlott


Warning: chdir(): No such file or directory (errno 2) in /home/nm017300/_sub/zoboralja/index.php on line 79

ZOBORALJA
(Nyitra vidéke)

Zoboralja / ESEMÉNYEK / Ghymes koncert Zoboralján (2004.06.01.) / 
 

A Ghymes együttes ajándéka Zoboraljának.

A gyereknap alkalmából június 1-én a Ghymes együttes jótékonysági koncertet adott Kolonban.
Az együttest először a koloni kisikola diákjai köszöntötték, majd Maga Judit, a Gímesi Alapiskola igazgatóhelyettese fogadta.

A népdalfeldolgozásokból összeállított gyermekműsor felejthetetlen élmény volt a zoboraljai diákok és felnőttek számára. A kezdeti félénkséget hamarosan feloldotta a Ghymes zenéje, Szarka Gyula vezényletével minden szám éneklésébe bekapcsolódott a közönség.

A zsérei és gímesi diákok gyalogszerrel jöttek a "koloni amfiteátrumba", Nagykérről busszal, sőt Nagycétényből két busszal érkezett a nagyérdemű. De Ghymes rajongók jöttek Zoboralja határain kívülről, sőt Győrből és Budapestről. A diáksereget üdítővel fogadták a szervezők.
A Ghymes ajándékot hozott, ennek ellenében újabb rajongókat szerzett Zoboralján.

Köszönet a Ghymesnek, a hangtechnikát kölcsönző nemeskajali Kovács Balázsnak, Gímes, Kolon, Zsére polgármesterének és önkormányzatának, hogy megvalósulhatott ez a jótékonységi koncert. Továbbá köszönet az Új Szónak, hogy kétszer megjelent a hirdetésünk a napilapban.

Az égiek is velünk voltak, a műsor után eleredt az eső, ami nem akadályozott abban, hogy a koloni szőlőhegyen gulyáspartin fogadjuk az együttest.

BG

A koloni koncert igazi élmény volt mindenki számára, a kis óvodásoktól kezdve a felnőtt nézőkig. Van egy együttes, melynek tagjai közülünk valók, a mi zenénket játszák, a mi fiataljainknak mutatnak példát azzal, hogy a szlovákiai magyar is érvényesülhet bármilyen pályán (akár zenein is), és mi ezt nem használjuk ki, nem hívjuk őket rendezvényeinkre, nem hallunk, nem olvasunk róluk a hazai médiákban.

Részemről még egyszer köszönet az együttes tagjainak és mindenkinek, aki e rendezvény létrejöttében segitett. Talán ha ezt előbb is sikerült volna összehoznunk nem 29:0 lenne a szlovák és magyar osztályokba iratott elsősök aránya a gímesi iskolán.

Maga Judit
A Gímesi Alapiskola igazgatóhelyettese

Képek:
Polyák Imre (11), Kovács Balázs (2)

 

 

 

 

 

 Zoboralja címere
 

Warning: pg_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/footer.php on line 6