Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: no pg_hba.conf entry for host "46.229.230.189", user "ij015000", database "ij015000db", SSL off in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 79

Warning: pg_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 80
Nyitra címere
Magyar verzió
Slovanská verzia
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 6.0 ajánlott


Warning: chdir(): No such file or directory (errno 2) in /home/nm017300/_sub/zoboralja/index.php on line 79

ZOBORALJA
(Nyitra vidéke)

Zoboralja / ESEMÉNYEK / Diploma és Árpád fejedelem emléklap - Nyitra, 2007. júl. 9. / 
 

Diploma és Árpád fejedelem emléklap Nyitrán

 

A Magyar Művészetért és a Herendi Porcelánmanufaktúra nevében Gubcsi Lajos 2007. június 15-én adta át László Bélának, a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem dékánjának az Árpád fejedelem-emlékdíjat a nyitrai magyar pedagógusképzés részére. A díjátadásra a Kodály konferenciát záró ünnepi hangverseny keretében került sor a Nyitrai Konstantin Egyetem dísztermében.

Mégis kik lehettek azok, akiket megillet az első Árpád fejedelem-emlékdíj?

Akik az elmúlt félévszázadban a legtöbbet tettek a szlovákiai magyarságért, a tanítók, a pedagógusok, mert nélkülük nem lennének magyar iskoláink, és mint tudjuk, iskola nélkül megszűnik a nemzet.

De ugyanúgy megilleti ez az emlékdíj azokat a nyitrai tanárokat és oktatókat, akik a magyar pedagógusokat pályájukra állították.

Ezért méltó a nyitrai magyar pedagógusképzés erre a kitüntetésre.

Három héttel később A Magyar Művészetért díszalbumaival köszönték meg a legjobb diplomájukat átvevő végzős hallgatók – magiszterek – munkáját Nyitrán, a Konstantin Egyetem magyar karán (Közép-európai Tanulmányok Kara).

Mintegy 100 tanár, tanító és hungarológus kapott friss diplomát a 47 éve működő, eddig csaknem 4200 tanítót, tanárt diplomával ellátó nyitrai magyar pedagógusképzés legutóbbi avató ünnepségén (2007. júl. 9.). A legjobbak A Magyar Művészetért elnökétől, Gubcsi Lajostól átvehették Az ég felé… című album tiszteletpéldányait.

A meghatóan méltóságteljes diplomaátadás keretében a Summa tiszteletpéldányaival köszöntötte a kuratórium elnöke az egyetem azon 5 magyar tanárát, akik az elmúlt években szerezték meg PhD-minősítésüket.

ÉS AZ IGAZI MEGLEPETÉS

Valamennyi friss magiszter, végzős hallgató a diploma mellé még egy további oklevelet is kapott arról, hogy ők együtt, diákok, tanárok, a nyitrai magyar pedagógusképzés együttesen és mostantól Árpád fejedelem-emlékdíjban részesült, a magyar kar és hallgatói ennek a díjnak birtokosai.

Árpád fejedelem emlékének igaz megbecsülését látjuk a Zobor vidékén abban, ahogyan a jövőben a nyitrai tanárdiplomát egybekötik az Árpád fejedelem-emlékdíjról szóló emléklappal.

AMM - BGZoboralja címere
 

Warning: pg_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/footer.php on line 6