Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: no pg_hba.conf entry for host "46.229.230.189", user "ij015000", database "ij015000db", SSL off in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 79

Warning: pg_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 80
Nyitra címere
Magyar verzió
Slovanská verzia
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 6.0 ajánlott


Warning: chdir(): No such file or directory (errno 2) in /home/nm017300/_sub/zoboralja/index.php on line 79

ZOBORALJA
(Nyitra vidéke)

Zoboralja / ESEMÉNYEK / A Diákhálózat új partnere a bécsi Magyar Diákok Egyesülete / 
 

A Diákhálózat új partnere a bécsi Magyar Diákok Egyesülete

A napokban partnerszerződést írt alá a szlovákiai magyar diákokat képviselő Diákhálózat és a bécsi Magyar Diákok Egyesülete, azaz a Verein Ungarischer Studierender.
A Diákhálózat tavasszal frissült elnöksége, valamint aktív tagjai egyetértenek abban, hogy fontos nyitniuk olyan szervezeket felé, melyekkel hasonló tevékenységi területtel és célcsoporttal rendelkeznek.
A két fél által aláírt szerződésben olyan pontok kaptak helyet, mint a kölcsönös együttműködés szakmai gyakorlatok, vagy pályázatok terén. Az MDE ezen kívül ősztől bekapcsolódik a Diákhálózat által évenként megszervezett Felsőoktatási Tájékoztató Körútba is, illetve helyet kap a körút apropóján kiadott Hova Tovább? címet viselő kiadványban, amely a leendő gólyáknak ad részletes és pontos információkat kiszemelt egyetemükkel, egyetemi városukkal, valamint a Diákhálózat tevékenységével kapcsolatban. A Diákhálózat újdonsült elnöke, Kotiers Róza kiemelte, hogy többek között azért tartja fontosnak, hogy az általa képviselt szervezet és a Magyar Diákok Egyesülete kapcsolatot teremtsen egymással, mert a szlovákiai magyar fiatal pályaválasztók körében egyre népszerűbb továbbtanulási célpont Ausztria, főként a bécsi egyetemek.
A Magyar Diákok Egyesülete 1999 óta működik az osztrák fővárosban, s céljai csakugyan megegyeznek a Diákhálózat 9 tagszervezetének küldetésével: közrefogja a magyar ajkú diákokat, segítséget nyújt az idegenben való boldogulásban, továbbá közösségi életet és szórakozást is biztosít számukra. Legnagyobb különbségként talán az említhető, hogy míg a Diákhálózat szlovákiai magyar szervezet révén főként felvidéki fiatalokat foglalkoztató és összekötő szervezet, addig a Magyar Diákok Egyesületében mondhatni az egész Kárpát-medence Bécsben tanuló, és dolgozó magyar fiatalját fogja közre. Az MDE frissen megválasztott elnöke Paluska Zsuzsanna, első éves egyetemista, s nem utolsó sorban szlovákiai magyar fiatal.
A két diákszervezet aktivistái bíznak abban, hogy a jövőben eredményes lesz a közös munkájuk.

A Magyar Diákok Egyesületéről bővebben hivatalos honlapjukon olvashatnak az érdeklődők: http://mde.hu/

Az MDE aktivistái többek között részt vesznek a Gombaszögi Nyári Tábor szervezésében is, amelyre idén július 14-20. között kerül sor Krasznahorhaváralján.

(dh, bzs)

Diákhálózat honlapja ITT

Zoboralja címere
 

Warning: pg_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/footer.php on line 6