Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: no pg_hba.conf entry for host "46.229.230.189", user "ij015000", database "ij015000db", SSL off in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 79

Warning: pg_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/header.php on line 80
Nyitra címere
Magyar verzió
Slovanská verzia
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 6.0 ajánlott


Warning: chdir(): No such file or directory (errno 2) in /home/nm017300/_sub/zoboralja/index.php on line 79

ZOBORALJA
(Nyitra vidéke)

Zoboralja / ESEMÉNYEK / Karácsonyi hangversenyek Zobor-vidéken - Nyitra/Csehi/Vicsápapáti / 
 

VIDEÓK

Karácsonyi hangversenyek Zobor-vidéken


Három lelkes csapat, akik szeretnek énekelni és ez által örömöt szerezni, idén hatodik alkalommal idézik karácsony hangulatát Zobor-vidék magyarlakta településeinek templomaiban, adventi időben viszik a békét, a szeretet lángját és az angyali muzsikát.
Józsa Mónika tanárnő 2007-ben jött az ötlettel, hogy Karácsony előtt 3 énekkarral bejárhatnánk Zoboralja templomait, mint előhírnökei a kisded Jézus érkezésének, így indultak 5 évvel ezelőtt a karácsonyi hangversenyek Zoboralján.
Minden évben először a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen a Magyar Kórus ad műsort, majd két magyarlakta település következik, ekkor már hármasban, a galántai Kodály Zoltán Daloskörrel és a koloni Zobor Hangja Vegyeskarral kiegészülve, a koncert befejező részében pedig a hallgatóság is bekapcsolódik az éneklésbe.
Nyitrageszte és Pográny voltak az elsők, akik megcsodálhatták a három kórus előadását, következtek Gímes - Lédec, Nyitragerencsér - Felsőaha, Kálaz - Nagykér, tavaly pedig Alsóbodok és Nagycétény magyarsága fogadta a kórusokat.
Idén szintén három helyszínen lesz karácsonyi hangverseny,
dec. 4-én Nyitrán, a Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán,
dec 13-án 18:00 Csehi r.k. templom,
14-én 18:30 pedig Vicsápapáti r.k. templom.

A kórusok tisztelettel meghívják nem csak a két település lakosait, hanem Zoboralja magyarságát, mert, ahogy Kodály Zoltán mondta, „nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak, aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk“.
„Mind egyek lehetünk”, a Nyitrai Konstantin Egyetem magyar hallgatói és oktatói, Zobor-vidék, Mátyusföld és további vidékek magyarsága Ágcsernyőtől Pozsonyig, és ami szintén nagyra értékelendő, hogy a karnagyok mellett a magyar hallgatók is vezényelnek, új karvezetők nevelődnek a tanárnő irányításával.
A kórustagok küldetésként vállalják a hangversenyeket, amíg lesz magyar Zobor-vidéken.

A kórusok nevében
Balkó Gábor

Előző évek:
2011
2010
2009
2008
2007

Zoboralja címere
 

Warning: pg_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/nm017300/_sub/zoboralja/footer.php on line 6